Brandmeldsysteem en detectoren.

Menig bedrijf, kantoor of winkel, en menige woning is beter tegen inbraak beveiligd dan tegen brand. Terwijl brand meer schade dan de grootste inbraak kan opleveren. Sterker nog: veel bedrijven gaan na een brand failliet.

Een goede brandbeveiliging is prima aan te brengen in bestaande bouwwerken, maar het is raadzaam om al in de ontwerpfase maatregelen in te bouwen.

Branddetectie

Voor een vroegtijdige en betrouwbare detectie en de daaropvolgende alarmering is goede detectie-apparatuur van essentieel belang. Een adequate branddetectie kan de rampzalige en verwoestende gevolgen van een brand voor mens, materiaal en milieu vaak voorkomen.

Optische rookmelder

Detecteert rook door middel van een lichtbron en optische sensor.

Koolmonoxidemelder

Detecteert een verhoogde hoeveelheid koolmonoxide.

Combimelder

Detecteert rookontwikkeling én een verhoogde temperatuur of een verhoogde hoeveelheid koolmonoxide.

Hittemelder

Detecteert een verdachte stijging in de omgevingstemperatuur wanneer deze boven een vooraf ingestelde waarde komt.

Ontruimingssystemen

Door een handmelder in te drukken tijdens brand of een andere calamiteit kan een ontruimingssysteem worden geactiveerd. Via sirenes – die aan het systeem verbonden zijn – krijgen alle aanwezige personen binnen uw pand tijdig een waarschuwing, zodat iedereen genoeg tijd heeft om het pand veilig te verlaten.

Brandblussers

Om kleine beginnende branden vroegtijdig te blussen – zowel thuis als op de werkvloer – zijn er verschillende brandblussers in diverse hoeveelheden.

Type brandblussers

Schuimblussers

CO2- en koolzuurblussers

Poederblussers

Speciale blussers

VERTEC VEB erkend beveiligingsbedrijf