Draadloos alarmsysteem, een alarmsysteem zonder kabel.
Draadloos alarmsysteem is dat wel veilig? Er zijn veel voorbeelden te bedenken waar een draadloos alarmsysteem goed zou kunnen werken, bijvoorbeeld uw huis.
Het enige wat u nog hoeft te doen is alle onderdelen op de juiste plaats op te hangen en het werkt.
Draadloos alarmsysteem valt in klasse 2 voor woningen.
Draadloos alarmsysteem nadelen:
Een nadeel van een draadloos alarmsysteem is dat de batterijen op kunnen raken na verloop van tijd.
Bij de meeste draadloze alarmsystemen gaan de batterijen ongeveer 1 a 1 1/2 jaar mee. Daarna zullen de baterijen vervangen moeten worden (het draadloos alarmsysteem geeft dit ruim van te voren aan zodat u nog zeker 3 a 4 weken de tijd heeft om de batterij te vervangen).
Het vervangen van de batterijen kosten voor de meeste alarmsystemen niet zoveel. Zeker vergeleken met de hoge installatiekosten voor een bedraad alarmsysteem.
Draadloos alarmsysteem voordelen:
Het grootste voordeel van een draadloos alarmsysteem is dat u geen bekabeling hoeft aan te leggen om alles aan te sluiten. De batterijen gaan1 a 1 1/2 jaar mee en u krijgt ruim voor de tijd een melding als er een batterij vervangen moet worden.
U kunt er altijd voor kiezen om op een later stadium uw alarmsysteem uit te breiden. u kunt een melder heel gemakkelijk inleren op het draadloos alarmsysteem en zo uw alarmsysteem uitbreiden.
Mocht u in de toekomst verhuizen kunt u zo uw draadloos alarmsysteem meenemen naar uw nieuwe woning.
Bij een draadloos alarmsysteem die op 868Mhz werkt heb je net zoveel kans op een vals alarmmelding als een bedraad alarmsysteem.
Draadloos alarmsysteem, werkt dat wel goed?
Regelmatig krijgen we de vraag of een draadloos alarmsysteem ook wel echt goed werkt. De oude draadloze alarmsystemen waren nog wel eens storingsgevoelig en zorgde wel eens voor een valse alarmmeldingen.
Tegenwoordig werken draadloze alarmsystemen op 868Mhz, een frequentie speciaal voor alarmsystemen waardoor storingen bij uitgesloten zijn.
Hoeveel PIR detectoren heb ik nodig en waar moeten ze gemonteerd worden?
In eerste plaats gaan we kijken hoeveel bewegingsmelder en magneetcontacten u nodig heeft om uw woning te beveiligen.
In de meeste gevallen bestaat de woonkamer en keuken uit 1 open oppervlakte.
Om deze goed te beveiligen plaatst u 1 bewegingsmelder in de woonkamer naast het achterraam in de hoek op een hoogte van +/- 2 meter.
Ditzelfde doet u ook in de keuken. (diagonaal). Let erop dat er geen obstakels in de weg kunnen zitten zoals een keukenkastje of een gordijn. Mocht dit een obstakel zijn kunt u kijken of de bewegingsmelder net naast het kastje of aan de andere zijde van de keuken of woonkamer gemonteerd kan worden.
Voor een gordijn kunt u de melder ook net voor het gordijn monteren.
Daarna zal er een bewegingsmelder in de hal geplaatst moeten worden. Let erop dat u bij een voordeur of raam de melder niet naar buiten richt anders heeft u kans op valse alarmmeldingen als de postbode of iemand bij uw voordeur staat.
Heeft u een garage dan kunt u deze ook beveiligen met een bewegingsmelder. Deze moet over het algemeen (als er geen obstakels zijn) achter in de garage gemonteerd worden.
Hoeveel magneetcontacten heb ik nodig en waar moeten ze gemonteerd worden?
Voor uw voordeur en achterdeur (en eventueel een deur naar de garage) kunt u een magneetcontact plaatsen.
op de plek waar u de centrale plaatst (dit is de meeste gevallen de meterkast) kunt u een bedraad magneetcontact plaatsen zodat de centrale apart beveiligd is. Bij de Jablotron oasis basiskit zit standaard een bedraad magneetcontact bijgeleverd.
Heeft u een makkelijke oversteek naar de 1e verdieping van uw woning (bijvoorbeeld door het dak van de garage of uitbouw van uw woonkamer)? Zult u deze ramen ook moeten beveiligen met een magneetcontact en/of een bewegingsmelder.
Als u uw schuur of een losstaand garage willen beveiligen is dat ook geen probleem. Het bereik van een draadloos alarmsysteem is ongeveer 100 meter. Het alarmsysteem van Jablotron Oasis gaat zelfs tot 300 meter.
Wilt u ook nog een buitensirene/flitser? Deze kan zowel bedraad als draadloos. Wilt u deze bedraad kunt u kiezen uit een buitensirene met flitser of alleen een flitser. Voor een draadloze sirene is er alleen de buitensirene met flitser.
Let erop dat in bepaalde gemeentes het niet toegestaan is om een buitensirene te plaatsen (wel een flitser).
PSTN/analoge kiezer (deze kunt u aansluiten op uw huistelefoon). Hier kunt u in totaal 4 nummers in programmeren die gebeld worden als het alarmsysteem een alarmmelding ontvangt.
PSTN/analoge en Breedband/LAN kiezer (Deze kunt u aansluiten op uw huistelefoon voor de alarmmeldingen) als extra optie kunt u de centrale ook bedienen en programmeren doormiddel van een webpagina. Als u ook kiest voor een bewegingsmelder met fotocamera zullen de foto’s via de breedband verbinding verzonden worden naar een webpagina zodat u de foto’s kunt bekijken.
GSM kiezer (hiervoor heeft u een aparte simkaart nodig die in de centrale gesplaatst wordt). de GSM kiezer kan naar maximaal 8 telefoonnummers meldingen geven. Een bewegingsmelder met fotocamera kan de foto’s versturen via de GPRS/UMTS verbinding.